Срећни грешници, дођите на Свету Голготу

Света Голгото, Божанска Голгото, освећена Крвљу Исуса Христа! Преклињем те, откриј, колико си хиљада грешника благодаћу Божјом привела покајању и сузама, очистила их и напунила њима рај Господњи!

О Христе Царе! Благодаћу Твојом и безграничном љубављу Ти пуниш Небеске Обитељи душама оних који су Ти се покајали! Ти све који Ти прилазе милујеш и спасаваш. Нико не може достојно да Ти се захвали, чак и ако анђеоску мудрост има.
Срећни грешници, дођите на Свету Голготу, она је отворена за све, јер је Христос наш врло милостив!

Падните пред Његове свете стопе, целивајући их с чистом љубављу. Само једини Он и може да исцели Ваше скорбне душе, да их напоји спасоносним сузама, да би ви у смирењу, с покајничком љубављу умили Његове пречисте ноге. Тада ће и Он вас да умије од сваке прљавштине и да вам отвори врата у Његово Царство Небеско где ћемо у неизрецивој радости заједно са Арханђелима и Анђелима, Херувимима и Серафимима и свим светима у блаженој вечности славити Спаситеља света, Најслађег Господа нашег Исуса Христа, Божјег Агнеца, заједно са Оцем и Светим Духом – Тројицу Јединосуштнују и Нераздељнују! Амин!

Молитва коју је написао старац Тихон, последњи велики руски старац на Атону