Наш свештеник

Отац Обрад Филиповић постављен је за Пароха Калгаpског на празник Светог Симеона Мироточивог 26. Фебруара 2000. год. Долазак оца Обрада, младог и перспективног свештеника, представљао је једну врсту препорода за нашу Црквено Школскy Општину.

Отац Обрад се посвећује раду са младима. Одмах по свом доласку успева да оснује духовне трибине за младе на којима је он сам држао предавања на разне теме и по томе би се сви укључивали у дискусију.
Пошто у Калгарију у то време није било веронауке, отац Обрад се прихвата и овог одговорног посла. На седници управног одбора  од 13. Аугуста  отац Обрад излаже свој план за оснивање школе-веронауке и од управе добија пуну подршку и одрешене руке да ради на свом плану.

Већ Септембру исте године школа почиње са радом и уписује се веома велики број ђака, чак њих 90. Школа постоји све до данас и уз помоћ учитељица Марице Вујичић и Гордане Гиговић, као и великог броја родитеља oтац Обрад исту води са великим успехом.

У свом раду, поред осталог, отац Обрад се активно бави мисионарским радом. Из године у годину, од доласка оца Обрада, значајно се повећава број освећених водица. Исто тако повећава се број крштених, венчаних, а посебно се повећава број оних који редовно посећују света Богослужења.

Отац Обрад има супругу Миланкy која исто тако одано и несебично служи цркви и свом народу, као и троје деце: кђерку Кристину, сина Теодора и кђерку Катарину.