(из архиве) Први Васкршњи Концерт 2004

Припремио: Зоран Милановић, 23. април 2004. г.

Фото: Чедо Кучинар и Зоран Милановић

У предивној сали одржан је први Васкршњи Концерт дана 16. априла 2004. године са почетком у 19 сати пред пуном двораном (преко 150 посетилаца). Након поздравног говора нашег свештеника Обрада Филиповића, концерт је почео са свирањем канадске химне на клавиру – Ана Милановић. Деца из Црквене школе су отпевала српску химну -Боже правде-.

Са Ускршњег концерта 2004

Са Ускршњег концерта 2004

Концерт су водили млади најављивачи иначе ученици школе -Свети Сава-, Ања и Димитрије. На концерту је свирало (и певало) 25 учесника, деце наше заједнице. Никога нећемо посебно истицати јер су сва деца као прави мали музичари одлично припремили и одсвирали своје композиције. Имали смо прилику да уживамо у музици са клавира, гитаре и клавијатура као и соло певању.

Да се захвалимо извођачима деци Соњи Гиговић, Види Јаковљевић, Александри Кучинар, Тари Милановић, Тијани Шеро, Доротеји Вуксановић, Марку Првуловић, Ани Милановић, Милошу Ћеклић, Дарији Вуксановић, Стефану Миљевић, Николи Лалић, Јовани Ћеклић, Иви Кироски, Даниелу Варвик, Маји Станојевић, Јелени Радан, Страхињи Кучинар, Ивани Радојевић, Дамјану Радојевић, Лазару Мартиновски, Катарини Живков, Маји Драговић, Јелени Мацура и Андреи Ракић. Такодје поменимо децу из хора школе -Свети Сава-.

Надамо се да ћемо их видети и чути и следеће године као и многу осталу децу која се нису појавила ове године на концерту. Иако је концерт трајао преко 90 минута оцене за концерт од стране посетилаца су биле изврсне. Надамо се да ће ово мотивисати децу да и даље вредно раде на свом музичком образовању. Уједно ово је потврада доброг рада свих учитеља музике којима се захваљујемо а посебно Станиславу Селаку на помоћи око клавијатура.

На крају да поменемо и организаторе ове манифестације. Нега и Зоран Милановић су иницијатори идеје као и главни носиоци организације овог концерта. Соња и Чедо Кучинар су припремили програм концерта. Десимир Станојевић je руководио техничку припрему за клавијатуре. Марица Вујичић и Гордана Гиговић су припремили најављиваче концерта и хор. Сви су изврсно одрадили организацију овогодишњег концерта. Хвала свештенику Обраду на подршци и помоћи као и спонзорима овогодишњег концерта.