Канонска посета Патријарха Српског Калгарију

Patrijarh_serbДраги парохијани помаже Бог,
Као што знате нашу Црквену заједницу у Калгарију посетиће, по први пут у историји, Његова Светост Патријарх Српски Иринеј. Испод је неколико важних обавештења поводом овог дивног догађаја:
1. Његова Светост долази на аеродром у Калгарију у суботу 13. фебруара у 7:15 часова навече. Позивамо све који желе да дођу на аеродром да достојно дочекамо Патријарха и пожелимо му добродошлицу.
2. У недељу 14. фебруара окупљање испред Цркве је у 9:00 часова ујутро. Његова Светост стиже у Цркву у 9:30 а Света Литургија почиње у 10:00. Служиће 7 свештенослужитеља.
3. Обзиром да очекујемо велики број верника молимо вас да, у колико је могуће долазите са својом породицом у једном ауту. Јужна капија (доле код језера) биће отворена за оне који не нађу место на паркингу. Молимо вас немојте паркирати аута на улици.
4. Трпеза љубави (ручак) биће припремљена за све присутне на банкету који ће у сали бити уприличен након Свете Литургије. У колико не буде места за све присутне, молимо вас да они који седну први након ручка уступе столицу онима који нису имали места.
Добро дошли у ваш Храм на дочек вашега Патријарха!

Управни Одбор Црквеношколске Општине,
прота Обрад Филиповић