Великопосно вечерње у Цркви Светог Симеона Мироточивог у Калгарију

По устаљеној вишедеценијској традицији у Калгарију се у току часнога поста служе великопосна вечерња богослужења сваке недеље навече. Сви Православни свештеници се састају и свако на свом језику и у присуству парохијана свих Цркава узносе молитве Господу.

У недељу 3. априла вечерње богослужење одслужено је у Српској Православној Цркви Светог Симеона Мироточивог. Прота Обрад је началствовао, саслуживало је 7 свештеника и један ђакон а послуживао је један ипођакон и два чтеца. Осим тога присуствовала су још три свештеника. Три протинице су за певницом отпевавале и читале псалме.

Након молитве, а опет по устаљеној пракси, чланице Кола Српских Сестара припремиле су посну вечеру која је послужена у препуној сали. Обзиром да је у Калгари у последњих неколико месеци пристигао већи број Хришћанских породица из Сирије овом приликом прикупљена су и одређена новчана средства за помоћ избеглицама.

Свештеничко братство града Калгарија својом љубављу, заједништвом и међусобним испомагањем служи као пример за углед и подржавање.