Канонска посета Епископа канадског г.Георгија парохији у Калгарију

Старајући се о својој пастви Преосвештени Владика Георгије обишао је протекле седмице готово цело западно -канадско намесништво,почев од Винипега,Риџајне,Саскатуна,Едмонтона и на крају Калгарија.

У посету ЦШО Св.Симеона Мироточивог у Калгарију Владика је допутовао у суботу 24.септмебра из Едмонтона у пратњи проте Драгомира Нинковића из Едмонтона.Тога дана Владика Георгије је крстио малу бебу Катарину,ћеркицу проте Обрада и протинице Миланке Филиповић.Кума на крштењу била је протиница Цвијета Малиновић из Риџајне.Након крштења, како то наши народни обичају налажу почело је велико породично весеље на којем је осим Владике Георгија учествовало око стотину гостију,кумова,рођака и пријатеља породице Филиповић.

Сутрадан,на Свету недељу,Владика Георгије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење проте Драгомира и надлежног пароха проте Обрада.Након заамвоне молитве Владика је пререзао славски колач и осветио славско жито нашем Колу српских сестара. У својој беседи Преосвештени Владика најпре је честитао славу Колу српских сестара честитајући куми Драгани Поповић као и новопријављеној куми за следећу годину Катарини Тумбас.Владика је такође подсетио верни народ и на један од три рођендана која Света Црква прославља,рођење Богомајке Пресвете Богордице.Говорећи о њеном рождеству и животу он је позвао све верне,нарочито жене  да следују њеном примеру и да колико је то у њиховој моћи подражавају њен начин живота.

После Свете Литургије сви верни су прешли у просторије црквене сале где су чланице Кола српских сестара са овогодишњом кумом припремиле свечани славски ручак.

Преосвештени Владика је и овом приликом размотрио планове ЦШО око изградње новог храма изразивши велико задовољство са досадашњим резултатима.Молећи се Господу Богу да верном народу Калгарија подари слогу,мир и љубав да истрају на овом пројекту Владика је упутио свој Архипастирски благослов.

Окончавајући своју канонску посету западно-канадском намесништву Владика се у понедељак вратио у свој манастир Преображење у Милтону остављајући верне са ових простора охрабљене,укрепљене,благословене и духовно освежене у вери православној.

Протојереј Обрад Филиповић,Архијерејски намесник западно-канадски