Апел

Драги парохијани помаже Бог,

Последњих година били смо сведоци и учесници великих догађаја у нашој заједници у Калгарију. Куповина земљишта, изградња Храма, уређење комплетне околине Цркве… Верујемо да се свако од вас поноси оним што је учињено. Предстоји нам у догледно време, ако Бог да, фрескописање Храма и изградња нове зграде јужно од паркинга. Врста и намена ове зграде зависиће од одлуке свих вас на ванредној скупштини која ће бити одржана овим поводом као и од финансијских могућности Цркве.

Као што знате сви досадашњи радови коштали су око пет милиона и пет стотина хиљада долара. Ово је прилично испразнило рачуне којима наша Црква располаже. Трошкови одржавања имања су се удвостручили ако се пореде са нашом старом Црквом а приходи су (ако се изузме грађевински фонд) остали исти. На овај начин додатно оптерећујемо рачуне и биће веома тешко финансијски издржати. (Укупни трошкови једне године у старој Цркви били су око 100,000.00 а у новој они, укључујући плаћање кредита, износе око 200,000.00).

Имајући све то на уму желимо да вам упутимо апел да помогнете у отплати кредита ваше Цркве који износи $550,000.00 (пет стотина и педесет хиљада долара). Постоји више начина како то можете учинити:

  1. Редовним месечним прилогом у износу који вама одговара а који смо симболично назвали долар на дан ($30.00 или више), пост датумираним чековима или PayPal рачуном.
  2. Вашим посебним једнократним годишњим прилогом. ($365.00 или више).
  3. На неки други начин који вама одговара. ($365.00 или више).

Ова акција отпочиње званично 1. јануара 2015. године Господње.

Сви прилози ће бити уредно заведени и на крају године за њих издата признаница за пореску олакшицу. Сви учесници ове акције аутоматски ће, након уплате од 365.00 или више, добити права која уживају чланови Црквеношколске Општине (јефтиније изнајмљивање црквених просторија-чланови $600.00 нечланови $1,000.00. Попуст у услугама-венчање за чланове $200.00 за нечланове $400.00. Опело за чланове $200.00, за нечланове $400.00….) Они који желе да постану чланови са правом гласа на скупштини и избора у Управни Одбор треба само да испуне молбу која је у прилогу и да је доставе у Цркву. Управни Одбор ће овакве молбе размотрити на својој првој седници након пријема истих.

Чланови управног одбора заједно са свештеником биће свакако први који ће се на овај позив одазвати. Сматрамо да је наша дужност да велелепни храм, салу и целокупно имање одржавамо онако како то доликује једној озбиљној и честитој заједници каква је наша.

Користимо ову прилику да захвалимо свима вама који сте последњих неколико година несебично помагали своју Цркву и учинили овај пројекат могућим! Верујемо да ће наредне деценије и столећа показати колико је био важан моменат када смо одлучили да купимо имање и Храм на њему подигнемо остављајући га као сведока нашега времена у залог будућим поколењима.

Хвала вам свима са жељом да се на свом имању и у свом Храму увек осећате као своји на своме.

Поштанска адреса Цркве је:
St. Simeon Serbian Church
16025 243 Avenue East
Foothills, AB, T1S 4C3
Canada

Управни Одбор Црквеношколске Општине Светог Симеона Мироточивог
Ваш прота Обрад Филиповић

Како постати члан ЦШО?