ТРИБИНА – “Српска Заједница у Калгарију Данас и Сутра”

coat_of_arms_of_serbiaДрага браћо и сестре,

Управни одбор Црквено-школске Општине Светог Симеона Мироточивог Калгари позива све српске организације, односно њихове представнике на све српски скуп под називом “СРПСКА ТРИБИНА” који ће се одржати у нашој Цркви у Суботу 12 Децембра са почетком у 19 сати. У то име позивамо представнике Равногорског Покрета, СКУД Фрула, СД Србија, Коло Српских Сестара, организаторе Крајишке Вечери и представнике Црквено-школске општине.

Тема и циљ овог скупа је “Српска Заједница у Калгарију Данас и Сутра”, то јест размена мишљења, где смо данас, где би желели бити сутра, како би српска заједница требала да изгледа у будућности, да би ми сви остварили своје интересе и потребе у њој, приближаање интереса свих организација и јачање јединства наше заједнице, јачање и одржавање заједничког циља који је “Очување Српске Православне Вере, Очување Српске Културе и Обичаја, Како на Духовном Нивоу тако и на Културном и Спортском”.

Наше Коло Српских Сестара, уз помоћ свих вас који сте своју помоћ најавили, припремиће посну вечеру и сав добровољни прилог прикупљен од вечере иде за обнављање нашег српског радија у Калгарију о којем ћемо такође разговарати то вече. Молимо оне који поседују неке информације у вези српског радија или познају људе који би волели да се баве тиме да донесу исте са собом.

Музике неће бити пошто још није прошло 40 дана од упокојења нашег Патријарха Павла.

Надамо се да ћемо се окупити у великом броју за добробит наших потомака и за наставак пута наших предака.

Испред Управног Одбора ЦШО Св. Симеон,

Братољуб Благојевић, Председник

Протонамесник о. Обрад Филиповић, свештеник