Освећени Темељи Нове Цркве

Драги парохијани помаже Бог,

У Историји наше Црквене заједнице исписана је још једна важна страница. У Недељу 29. Јула освештани су темељи нашег новог Храма.

Овом приликом изражавамо неизмерну захвалност Његовом Преосвештенству Владики Георгију и свештеницима о. Радовану, о. Драгомиру и о. Милошу који су за ову прилику допутовали у наш град и узели учешћа у освећењу темеља.

Кумови утемељивачи су Жељко и Драгана Поповић.

Захваљујемо свима који су учествовали у припреми за овај велики дан.
Благодаримо и свим приложницима и истичемо да смо у Недељу прикупили $60,210.00 за изградњу Цркве. Осим тога примили смо на десетине хиљада долара у обећањима за прилоге наредних месеци. Позивамо све парохијане да својим прилогом, радом и подршком узму учешћа у изградњи велелепног Храма у нашем граду.

Нека би Господ подарио да окупљени око своје Свете Цркве у слози, миру и љубави завршимо ово Богоугодно дело на духовну корист нашу и наших потомака.

Амин.

У име управног одбора ваш служитељ прота Обрад Филиповић

Почетак Радова на Градњи Нове Цркве

Драга у Христу браћо и сестре,

Данас смо Божијом благодаћу отпочели градњу нашег новог Храма. Земљани радови на ископавању подрума требали би да буду завршени за недељу дана, а онда још једну недељу за изливање темеља. У Недељу 29 Јула долази нам Преосвећени Владика Георгије да освети темеље. Том приликом биће припремљен свечани банкет.

Нека би нас Господ укрепио да ово Богоугодно дело довршимо у славу Свете Тројице и Светог Симеона Мироточивог, заштитника нашега. Амин.