Новоизабрани Управни Одбор преузео дужност

По свом избору на редовној годишњој скупштини одржаној 6. Марта, новоизабрани чланови Управног одбора ЦШО Св. Симеон, први пут су се састали у Недељу 22. Марта и полагањем заклетве испред олтара тако и званично преузели дужност. Председник управног одбора, брат Братољуб Благојевић је најавио да ћемо и даље да радимо на заједничком јединству и плановима за изградњу нове цркве. У ту сврху формиран је и грађевински одбор у који се ушли наши стручњаци из области грађевине, права и адмистрације.

Корак Ближе Градњи Нове Цркве

Драга у Христу браћо и сестре. Управни одбор ЦШО Свети Симеон  жели да вас обавести да  је на недавно одржаној седници MD Foothills условно одобрена наша апликација за ре-дезигнацију парцеле по којој би се дозволила градња цркве са фудбалским игралиштем и парком. По испуњењу ових услова ми прелазимо на захтев за дозволу за градњу.

Управни Одбор Положио Заклетву

Новоизабрани управни одбор ЦШО Св. Симеон данас је положио заклетву испред олтара пред оцем Обрадом.

Одржали смо и прву седницу на којој смо утврдили смернице рада одбора са нагласком на настављању напора на заједничком раду са свим Српским организацијама у Калгарију на заједничким циљевинма и интересима и даљем учвршћивању нашег јединства.

Поред овога, припремамо се за наш највећи Хришћански празник Васкрсење Христово, као и забаву која нам долази 10. Априла

Нови Управни Одбор ЦШО Св. Симеон

scene09bДрага у Христу браћо и сестре. У Недељу 14. Фебруара 2010 год. одржана је годишња скупштина ЦШО “Св. Симеон”. Према извештајима које су прочитали представници ЦШО, Кола Српских Сестара, СД Србија и СКУД “Фрула” претходна година је била веома успешна за све наше организације. Такође, постигли смо напредак у раду на заједничким циљевима.

У веома конструктивној дискусији, закључено је да треба да наставимо истим путем.

брат Братољуб Благојевић поново је једногласно изабран за председника УО ЦШО и дато му је поверење да настави са започетим плановима за изградњу нове цркве и даљем раду на сарадњи свих наших организација на заједнишким циљевима.

Изабран је и нови управни одбор

ТРИБИНА – “Српска Заједница у Калгарију Данас и Сутра”

coat_of_arms_of_serbiaДрага браћо и сестре,

Управни одбор Црквено-школске Општине Светог Симеона Мироточивог Калгари позива све српске организације, односно њихове представнике на све српски скуп под називом “СРПСКА ТРИБИНА” који ће се одржати у нашој Цркви у Суботу 12 Децембра са почетком у 19 сати. У то име позивамо представнике Равногорског Покрета, СКУД Фрула, СД Србија, Коло Српских Сестара, организаторе Крајишке Вечери и представнике Црквено-школске општине.

Тема и циљ овог скупа је “Српска Заједница у Калгарију Данас и Сутра”, то јест размена мишљења, где смо данас, где би желели бити сутра, како би српска заједница требала да изгледа у будућности, да би ми сви остварили своје интересе и потребе у њој, приближаање интереса свих организација и јачање јединства наше заједнице, јачање и одржавање заједничког циља који је “Очување Српске Православне Вере, Очување Српске Културе и Обичаја, Како на Духовном Нивоу тако и на Културном и Спортском”.

Наше Коло Српских Сестара, уз помоћ свих вас који сте своју помоћ најавили, припремиће посну вечеру и сав добровољни прилог прикупљен од вечере иде за обнављање нашег српског радија у Калгарију о којем ћемо такође разговарати то вече. Молимо оне који поседују неке информације у вези српског радија или познају људе који би волели да се баве тиме да донесу исте са собом.

Музике неће бити пошто још није прошло 40 дана од упокојења нашег Патријарха Павла.

Надамо се да ћемо се окупити у великом броју за добробит наших потомака и за наставак пута наших предака.

Испред Управног Одбора ЦШО Св. Симеон,

Братољуб Благојевић, Председник

Протонамесник о. Обрад Филиповић, свештеник

Неколико слика за презентацију

Драга у Христу браћо и сестре. Управни одбор ЦШО Св. Симеон је после недавно одржаног гласања на којем је већина чланова ЦШО гласала за продају постојећег имања и куповину другог,  потписао уговор о куповини имања на југу града, а у процесу смо стављања постојећег имања на маркет. Мораћемо убрзано да радимо на добијању дозволе за градњу цркве. Овим путем желимо да позовемо наше професионалне стручњаке који су спремни да нам помогну да нам се сада придруже у нашим напорима како бисмо остварили наше планове за градњу нове цркве.

Ево пар слика које припремамо за предстојећу презентацију на састанку са комшијама који живе у околини, а чије је одобрење неопходно да би се добила дозвола за градњу цркве.

Click on the picture to enlarge image.

scene05bscene09b

Наставак активности око изградње нове цркве

d0bfd0bbd0b0d0bd1
Драга у Христу браћо и сестре. Желимо да вас обавестимо да је управни одбор ЦШО након краће летње паузе, наставио са активностима око планова изградње нове црве. У Недељу смо одржали састанак УО на коме смо разматрали потребне кораке да би се што боље припремили за састанак са локалним мештанима који би требао да се одржи негде у месецу Септембру. Урадили смо и планове које прилажемо уз наш захтев а које можете да погледате на приложеним линковима.

План 1

План 2

План 3

План 4

План 5

План 6

Графичка Презентација Нове Цркве

Управни одбор ЦШО наставља да вредно ради на пројекту. У току је прикупљање потребних докумената са којима ћемо изаћи пред општинске власти и околно становништво да се представимо и покажемо наше планове.
Један од таквих докумената је и ова графичка презентација

Понуда прихваћена, следи ре-зонинг

backgroundsampleЖелимо да обавестимо све наше парохијане да смо направили први договор у циљу куповине земљишта за градњу нове цркве. Наиме, власник земљишта је прихватио наше услове за ре-зонинг и цену од $1.4М и издао нам је одобрење за тражење дозвола за градњу цркве које можете видети овде.
Ми сада настављамо да  прикупљамо потребне документе за добијање дозвола.

Управни дбор ЦШО Св. Симеон Калгари